Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΦΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ


     ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      ΚΑΡΔΙΤΣΑ        
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                  13-11-2011       
                ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                    Αριθ.πρωτ......
         ΑΖΑ 11 , ΚΑΡΔΙΤΣΑ                                                                       
         ΤΗΛ.  24410-27457                                ΚΟΙΝ: 1)Π.Φ.Σ. ,
                                                                                      2)ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
                                                                                                          Φ.Σ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ                                                                                                                


          Αξιότιμε  Κε Πρόεδρε,

Εχθές, ημέρα Σάββατο 12/11/2011, στη πόλη της Καρδίτσας, η φαρμακοποιός μέλος του συλλόγου και αντιπρόσωπος του συλλόγου μας στον Π.Φ.Σ., κ. ...................... άνοιξε αυθαίρετα και κατά παράβαση του Πίνακα εφημεριών το φαρμακείο της. Το φαρμακείο παρέμεινε ανοιχτό από τις 8:30 μέχρι και το μεσημέρι 14:00. Ταυτόχρονα προέβη και σε δημοσίευση, σε όλα τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων της Πόλης μας, στην οποία ενημερώνει το κοινό ότι το φαρμακείο από εδώ και στο εξής  θα παραμένει ανοιχτό το Σάββατο, την Τρίτη και Πέμπτη κατά τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Υ.Α. 2251/2011 .
          Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ, έδρασαν άμεσα και σε συνεργασία με τον Νομικό σύμβουλο μας καταγγείλαμε το περιστατικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, ώστε να καταγραφεί η παράβαση. Ταυτόχρονα υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της για παράβαση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων καθώς το φαρμακείο της δεν συμπεριλαμβάνεται στον Πίνακα εφημερίων για την ανωτέρω ημερομηνία , ούτε φέρει ειδική άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο σημείο αυτό σας ενημερώνουμε ότι η κ. ................. είχε υποβάλλει εμπρόθεσμη δήλωση ένταξης στο νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, για την οποία έλαβε αρνητική γνωμοδότηση από το Σύλλογο μας λόγω μη τήρησης των προβλεπομένων από την Υ.Α. 2251/2011, η οποία κατατέθηκε μαζί με τον Πίνακα Εφημεριών στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας  Κου Τσιάκου Βασιλείου στις 31/10/2011.
          Γνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλει τόσο ο Π.Φ.Σ. όσο και οι μεγάλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας για την ουσιαστική κατάργηση της υπουργικής απόφασης για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων ζητάμε :

α) Την άμεση απομάκρυνση της κ ..................... από τη θέση του αντιπροσώπου στο Π.Φ.Σ., γιατί παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση τον Κώδικα Φαρμακευτικής Δεοντολογίας .(Άρθρο 24 ,παρ. ε΄, Άρθρο 25 , παρ.Α΄),ενέργειες για τις οποίες ζητάμε και την έγκριση σας.

β) Την παροχή νομικής βοήθειας από  τους νομικούς συμβούλους του Π.Φ.Σ. η΄ οποιοδήποτε άλλο νομικό εσείς μας υποδείξετε.

γ) Την παρουσία σας μαζί με αντιπροσώπους του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών στην Καρδίτσα με μοναδικό θέμα τα παραπάνω γεγονότα.

δ) Τον καθορισμό από εσάς ενός μέλους του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. το οποίο θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα αυτό και θα λειτουργήσει συμβουλευτικά για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε.

          Το παραπάνω γεγονός αποτελεί για το Σύλλογό μας μείζον ζήτημα, καθώς σε μία μικρή επαρχιακή πόλη όπως είναι η Καρδίτσα το αυθαίρετο άνοιγμα ενός φαρμακείου δημιουργεί αίσθηση τόσο στα μέλη του Συλλόγου μας όσο και στους πολίτες της Καρδίτσας. Το Σάββατο εφημερεύουν στην πόλη μας 4 φαρμακεία, ενώ τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη παραμένουν ανοιχτά το απόγευμα 3 φαρμακεία. Καταλαβαίνετε ότι η λειτουργία κατά αυτό τον τρόπο ενός ακόμη φαρμακείου συνιστά  πρόκληση για τους συναδέλφους και θίγει άμεσα τα συμφέροντά τους ,ενώ καταλύει πλήρως το καθεστώς εφημεριών του Συλλόγου. Επίσης η εντύπωση που δημιουργείται στους συμπολίτες μας αλλά και στα Μ.Μ.Ε. είναι ότι το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων έχει απελευθερωθεί.
          Ως εκ τούτου ζητάμε την δική σας ουσιαστική παρέμβαση για το θέμα με τις παραπάνω ενέργειες τις οποίες εμείς θεωρούμε απαραίτητες, ώστε να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενο και για τους άλλους νομούς της χώρας. Τέλος σημειώνουμε ότι είμαστε πιθανόν ο πρώτος Σύλλογος που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και κρίνεται απαραίτητη η άμεση νομική μας υποστήριξη.

                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                               ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
    Φαρμακοποιός                                                   Φαρμακοποιός   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου