Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Επειδή επικρατεί σύγχυση σχετικά με το ποια φάρμακα χορηγούμε διευκρινίζουμε τα εξής:


Από 1-11-2011 ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ  σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα των σελίδων 8-18 του παρακάτω αρχείου:


ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ


ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ:
Μέχρι 30-11 (δηλαδή, μόνο για το Νοέμβριο) χορηγούμε σε ασθενείς του ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ τα ΦΥΚ που χορηγούσαμε μέχρι σήμερα για λόγους προσαρμογής των φαρμακείων του ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Από 1-12, δεν χορηγούμε κανένα από τα παλιά, 89 ΦΥΚ εκτός κι αν υπάρχει "ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ".


Όμως, δεν χορηγούμε πια σε ασθενείς ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ φάρμακα που χορηγούνταν παλαιότερα απο φαρμακεία του ΙΚΑ, όπως ενέσεις εξωσωματικής. Αυτά από 1-12 τα χορηγεί αποκλειστικά ο ΕΟΠΥΥ. Κατ' εξαίρεσιν και μόνο για το μήνα Νοέμβριο δεν θα περικοπούν συνταγές με τα φάρμακα αυτά που τυχόν εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία (όπως και για τα ΦΥΚ).


Αντίστοιχα χορηγούμε πλέον σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ (όπως και σε όλους του ΕΟΠΥΥ ) εμβόλια που ως τώρα χορηγούσε αποκλειστικά το ΙΚΑ. Σε αυτά οι κανόνες χορήγησης είναι πλέον ενοποιημένοι για όλους του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


Επίσης, χορηγούμε σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι νεοτέρας όλα τα ΦΥΚ που περιλαμβάνονται στο παρακάτω έγγραφο. Πρόκεται για τα καινούρια ΦΥΚ (όχι τα παλιά 89) που προστέθηκαν στη λίστα των ΦΥΚ τον Αύγουστο (πχ baraclude).


ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου