Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όπως την έζησε από κοντά ο Κ. Λουράντος

Τετάρτη βράδυ 07-11-12

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι πολύ μικρή για να αποτυπώσει κανείς αυτό που έγινε σήμερα, μέσα και έξω απο την βουλή. 


Ημουν από τις 12:00 το μεσημέρι εκεί με άλλους συναδέλφους για να προσπαθήσουμε να αποσυρθεί η διάταξη για το rebate και την αναδρομικότητα. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το Υπουργείο Υγείας θα κάνει ότι μπορεί για να πείσει τον υπουργό Οικονομικών κο Στουρνάρα περιμέναμε

στο καφενείο της Βουλής ώστε να ενημερώσουμε όσους περισσότερους βουλευτές συναντούσαμε.

Κατ’ αρχάς οι βουλευτές που συναντήσαμε δεν γνώριζαν κάτι από το...

... πρόβλημα που μας δημιουργούσε το πολυνομοσχέδιο! Φυσικό ήταν, αφού τελικά δεν είχε νόημα το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, αλλά η πάσει θυσία ψήφισή του. Εντύπωση μου προκάλεσε και η μικρή παρουσία των βουλευτών της συμπολίτευσης στους διαδρόμους της Βουλής. Πάντως επειδή η αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής ήταν άδεια, οι βουλευτές θα ... μελετούσαν το επίμαχο νομοσχέδιο με τις 600 περίπου σελίδες που παρέλαβαν χθες! Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά ο κος Χρυσοχοϊδης θα είχε τον χρόνο να το μελετήσει, ώστε να μην τον πιάσουν .... αδιάβαστο! Σημειώστε πάντως πως ούτως ή άλλως , πριν το μελετήσει είχε δηλώσει ότι θα το ψηφίσει !

Στις 6:00 κατέβηκα απο την Βουλή στην πλατεία συντάγματος. Ηταν πολλοί συνάδελφοι εκεί με ένα μεγάλο πανώ του ΦΣΑ που είχαν επιμεληθεί οι συνάδελφοι Γ. Παπαδόπουλος και Η.Γιαννόγλου. Μου έκανε εντύπωση η μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων από άλλους συλλόγους που με αγωνία περίμεναν την επόμενη ... ημέρα.

Οταν ξαναμπήκα στην Βουλή είχε αρχίσει να βρέχει! Μαζί με την βροχή είχαν αρχίσει επίσης τα πρώτα χημικά να κάνουν την εμφάνισή τους στην πλατεία. Ηξερα και καταλάβαινα ότι το σχέδιο για την διάλυση της συγκέντρωσης, είχε πάλι μπει σε εφαρμογή. Η αποθέωση της ..... «δημοκρατίας»!
Οταν μπήκα στην Βουλή είδα και έζησα από κοντά το φιάσκο της τροπολογίας των υπαλλήλων της Βουλής. Η αντισυνταγματική πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, που στην αρχή ηταν Πρωθυπουργική επιλογή και στην συνέχεια έγινε ... Κυβερνητική επιλογή απέδειξε για ακόμα μία φορά την προχειρότητα και τον παραλογισμό που υπάρχει σε ΟΛΑ τα επίπεδα! Ειναι γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρχουν για ομοειδείς υπηρεσίες διαφορετικές απολαβές. Ομως δεν είναι δυνατόν φέρνονται αιφνιδιαστικά διατάξεις στην Βουλή και να αποσύρονται υπό την πίεση όσων μπορούν να επιβάλουν την δυναμή τους.

Εδω υπάρχει τεράστιο ζήτημα. Ή κακώς έφερε στην Βουλή ο κος Στουρνάρας την ρύθμιση αυτή οπότε πρέπει να αναλάβει την ευθύνη (πράγμα που δεν έκανε) ή σωστά την έφερε και έπρεπε να επιμένει. Το να πέρνει πίσω αυτή τη ρύθμιση υπό την πίεση των υπαλλήλων της Βουλής και με τον φόβο (όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κος Στουρνάρας) να υπάρξει ... σοβαρό πρόβλημα στην ψήφιση των μέτρων, είναι τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και δημιουργεί συνθήκες ... αποσύνθεσης!
Δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή την τύχη των διατάξεων που μας αφορούν και περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της Κυβερνητικής τρόϊκας, όμως θα πρεπει ΟΛΟΙ να καταλάβουμε ότι μόνο όταν διεκδικούμε μπορούμε να σώσουμε τον κλάδο μας, ή ότι έχει απομείνει από αυτόν. Και να διεκδικούμε σωστά χωρίς υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν όλοι όσοι «συνάδελφοι» παραμένουν απαθείς στους αγώνες του κλάδου επειδή πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο να κερδίζουν εκ του ασφαλούς χωρίς να αγωνίζονται οι ίδιοι, ότι έχει ο καιρός γυρίσματα. Και αυτά τα γυρίσματα πλησιάζουν. Δεν θα σωθούν οι ίδιοι επειδή η πίττα θα μεγαλώσει , όταν οι άλλοι θα κλείσουν. Απο την άλλη, εαν δεν νοιώθουν την ανάγκη να αγωνιστούν μαζί μας , ας μη ζητούν τα ... λάφηρα από τις νίκες των κινητοποιήσεων μας . Δεν μπορεί π.χ. να πληρώνεται κάποιος από τον ΕΟΠΥΥ, όταν δεν έχει αγωνιστεί γι αυτό. Και αυτό δεν αφορά μόνο μεμονωμένους φαρμακοποιούς – απεργοσπάστες αλλά ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!!!
Σε ότι αφορά πάντως τον «συμψηφισμό», ο κος Σαμαράς ανέφερε στην Βουλή ότι θα τον νομοθετήσει ΟΤΑΝ το επιτρέψουν τα ελλείμματα !!! Δηλαδή ... ποτέ !!! Για τους βιομήχανους πάντως βρήκε τρόπο. Αλλά ξέχασα γι αυτούς δεν υπάρχουν ελλείμματα !!! Τι στο καλό ... όμοιοι με τους φαρμακοποιούς είναι; Που όπως είπε ο κος Κίρτσος πρίν από λίγο στο SKY, «κερδίζουν από την παράνομη συνταγογράφηση»; Για να σας προλάβω, προσπάθησα να παρέμβω, για να του πω ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου αφού οι φαρμακοποιοί δεν συνταγογραφούν, αλλά δεν τα κατάφερα! Τα είχα ... πάρει και στο κρανίο, ίσως τελικά ήταν καλλίτερα....που δεν μπόρεσα! Θα τον έχω όμως υπ’ όψη μου!!! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου