Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Γ.Βουδούρη για την αποχώρησή του από τον ΕΟΠΥΥ


Ανακοινώθηκε σήμερα η αντικατάσταση μου στην προεδρία του ΕΟΠΥΥ από τον κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο.

Για τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, μια μικρή ομάδα ανθρώπων δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα για να κάνουμε πράξη τα δυο φύλλα χαρτί που είναι γραμμένος ο νόμος 3918/11.

Η χώρα, μετά από 30 χρόνια πολλών προσπαθειών, απέκτησε έναν Οργανισμό πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν σε αυτόν, όμως, μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του, κατόρθωσε να παράγει ένα πολύ μεγάλο έργο, σε ποσότητα και ποιότητα, να πετύχει μεγάλες οικονομίες στον εξορθολογισμό των δαπανών και να καταφέρει να δηλώσουν εντυπωσιασμένοι οι ευρωπαίοι ελεγκτές στις επισκέψεις που έκαναν στον ΕΟΠΥΥ.



Αυτά που πετύχαμε θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσια, έγιναν όμως μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με ανεπάρκεια αριθμητική, αλλά και επιστημονική του ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως δε σε μία ιδιαίτερα ζοφερή οικονομική περίοδο με έλλειψη χρηματικών πόρων και πολλές οικονομικές υποχρεώσεις που κληρονόμησε ο νέος Οργανισμός από το παρελθόν.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο λεπτομερής απολογισμός του έργου μας. Κλείνοντας τη σύντομη αναφορά μου, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ που με αυταπάρνηση έχουν εργαστεί εντατικά μέχρι σήμερα. Θέλω επίσης, να παροτρύνω όσους πολέμησαν ανηλεώς τον Οργανισμό και μένα προσωπικά, να στηρίξουν πλέον τον Φορέα και τη Διοίκησή του, συνειδητοποιώντας ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι εθνική υπόθεση.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με εμπιστεύτηκαν και συμπαραστάθηκαν στο έργο μου. Από το παρελθόν, τις πολιτικές ηγεσίας των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σήμερα τον υπουργό, κύριο Ανδρέα Λουκουρέντζο τον οποίο, αν και είναι σύντομος ο χρόνος της συνεργασίας μας, είναι ωστόσο αρκετός για να μνημονευτεί.

Γεράσιμος Βουδούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου