Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΦΣΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις του Φ.Σ.Α. ότι τον τελευταίο καιρό βιώνουμε απίστευτη εξαθλίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης, ουδείς αρμόδιος φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τις καταγγελίες μας.

Οι εταιρείες ΔΕΝ τιμολογούν, οι φαρμακαποθήκες ΔΕΝ χορηγούν φάρμακα, τα φαρμακεία είναι άδεια. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα πριν λάβουν οι αρμόδιοι σοβαρά υπόψη τους τις καταγγελίες;

Σήμερα, και ενώ θα έπρεπε εδώ και 10 ημέρες να υπάρχει το νέο δελτίο τιμών - του οποίου η έναρξη ισχύος για τα φαρμακεία είναι την 1η Νοεμβρίου - οι ελλείψεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.



Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 διαδοχικές τιμολογήσεις φαρμάκων, που καταργήθηκαν αυτοστιγμεί καθώς υπήρξαν λάθη και εκατοντάδες ενστάσεις εταιρειών για τις τιμές που πήραν. Λόγω των ενστάσεων αυτών, οι εταιρείες σταμάτησαν να χορηγούν τα φάρμακα τους στις φαρμακαποθήκες και στα φαρμακεία.
Από ότι πληροφορούμαστε, δεν πρόκειται να εκδοθεί νέο δελτίο τιμών, που σημαίνει ότι από 1/11/2012 θα έχουμε τεράστιες ελλείψεις και άδεια ράφια!

Είναι απορίας άξιο, το πώς κατάφεραν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να αποδιοργανώσουν εντελώς και να διαλύσουν, ότι είχε παραμείνει όρθιο από τις προηγούμενες παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας. 

Για μια ακόμη φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια υγειονομική βόμβα η οποία, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα σκάσει εντός ολίγου. Η υγειονομική κρίση στην Ελλάδα είναι προ των πυλών.


Για τον Φ.Σ.Α.,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Λουράντος                                                         Ηλίας Γιαννόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου