Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΦΣ ΕΒΡΟΥ ΠΡΟΣ ΩΜΕΓΑ PHARMA ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΦΑ ΕΒΡΟΥ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ ΝΠΔΔ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 2, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ 2551029066
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2/12/2012
ΠΡΟΣ: ΩΜΕΓΑ PHARMA
KOIN: ΜΕΛΗ ΦΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΣ ΣΥΦΑ ΕΒΡΟΥ

Θέμα: «Αλλαγή Πιστωτικής Πολιτικής προς ΣΥ. ΦΑ. Έβρου
Αξιότιμε κ. Δεναξά,
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας για αλλαγή τις πιστωτικής πολιτικής της εταιρίας σας προς τον ΣΥ. ΦΑ. Έβρου, επί το δυσμενέστερον φυσικά, γεγονός που προφανώς ερμηνεύεται ότι θεωρείτε τον ΣΥ. ΦΑ. Έβρου επισφαλή ως συνεργάτη.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο Συνεταιρισμός ανήκει στους μετόχους φαρμακοποιούς, άρα αν θεωρείτε τον ΣΥ.ΦΑ. επισφαλή, σημαίνει ότι θεωρείτε και τα φαρμακεία μας επισφαλή. Όμως δεν έχουμε δει καμία πιστωτική αλλαγή στις DTP πωλήσεις σας.
Επειδή το σύνολο σχεδόν των μετόχων του Συνεταιρισμού είναι και μέλη του Συλλόγου μας, επειδή όλα τα μέλη του Συλλόγου μας είναι πελάτες του Συνεταιρισμού και επειδή προκειμένου ο Συνεταιρισμός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας καλείται να αντλήσει κεφάλαια από τα φαρμακεία μας, τα οποία στο τέλος θα καταβάλουμε εμείς, σας ενημερώνουμε ότι θεωρούμε πως η κίνηση αυτή στρέφεται ευθέως εναντίον όλων των φαρμακοποιών του Έβρου.
Ο ΣΥ. ΦΑ. Έβρου έχει τους καλύτερους δείκτες Πανελλαδικά και θεωρείται μια από τις πιο αξιόπιστες φαρμακαποθήκες. Πιστεύουμε ότι η αλλαγή της πιστωτικής πολιτικής, μπορεί να κρίνεται απαραίτητη από την εταιρία σας, δεν μπορεί όμως να είναι οριζόντια και προς όλους, αλλά θα έπρεπε να έχετε αξιολογήσει καλύτερα τον κάθε συνεργάτη σας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου δεν θα μείνει αμέτοχος απέναντι σε τέτοιου είδους πολιτικές. Πέρα από την απόφαση του Συνεταιρισμού να διακόψει τη συνεργασία μαζί σας, την οποία επικροτούμε, αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τα μέλη μας να διακόψουν τη συνεργασία με την εταιρία σας, είτε προμηθεύονται τα προϊόντα σας μέσω του συνεταιρισμού, είτε μέσω άλλων χονδρεμπόρων, είτε απευθείας από εσάς. Η αγορά βρίθει ανταγωνιστικών προϊόντων και στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν θα δεχτούμε εκβιαστικές και μονομερείς αποφάσεις, ο οποίες πλήττουν ακόμη περισσότερο τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μας.
Ελπίζουμε να αναθεωρήσετε άμεσα την απόφασή σας.

   Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γραμματέας


Γουτκίδης Πασχάλης                                                                         Τσώκος Γεώργιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου