Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Νέα μείωση 3% στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών


stavros
1,5% φλατ μείωση στο κέρδος των φαρμακοποιών για όλα τα σκευάσματα (επί της λιανικής τιμής) και 1,5% ως πρόσθετο κλιμακωτό rebate σε τζίρο φαρμακείων στα ταμεία πάνω από 40.000 ευρώ ανά μήνα, ήταν η σημερινή εξαγγελία του υπουργού ΥΚΑ, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, στο πλαίσιο της κοινής συνέντυξης τύπου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη για τις "πολιτικές για το φάρμακο".

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στην επαναφορά των εκπτώσεων προς τα φαρμακεία, καθώς αφορούν τις εταιρείες, τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, χωρίς να επηρεάζουν τη δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της δυνατότητας του φαρμακοποιού να αντικαθιστά κάποιο φάρμακο με άλλο όμοιας δραστικής ουσίας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα είναι εφικτό όταν η έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου έχει καταγραφεί από τον ΕΟΦ.

Μετά τις εξαγγελίες σχετικά με τη νέα μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισήμανε ότι:

"Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεί κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών.
Τον καθιστούμε υπεύθυνο για το χάος που θα επικρατήσει από το νέο έτος στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης".
Για να δείτε τα επίσημα πρακτικά της συνέντευξης τύπου, πατήστε εδώ.

Πηγή: www.pharmacorner.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου