Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οι φαρμακοποιοί αμφισβήτησαν το νέο ωράριο


Χθες, 20 Οκτωβρίου 2011, έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους, από τα φαρμακεία που θέλουν να εφαρμόσουν διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2251Β, 10 Οκτωβρίου 2011).
Το pharmacorner επικοινώνησε με κάποιους συλλόγους, προκειμένου να δει πώς κινήθηκε η διαδικασία αυτή στους κατά τόπους συλλόγους, καθώς και ποιο ποσοστό φαρμακείων εξέφρασε ενδιαφέρον να ενταχθεί στο νέο ωράριο.


Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνο Λουράντο, μας τόνισε ότι «Οι αιτήσεις είναι γύρω στις 45 και καμία από αυτές δεν ακολουθεί τα οριζόμενα από τον υπουργό υγείας στην υπουργική απόφαση. Δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης φαρμακοποιός παρών, και όχι ο υπάλληλος φαρμακοποιός, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου. Οι περισσότεροι δηλώνουν ό,τι ωράριο τους αρέσει, κάνοντας ουσιαστικά πειρατεία έναντι των άλλων συναδέλφων, χρησιμοποιώντας εμπορικά ωράρια και αφήνοντας τα υπόλοιπα στους ηλίθιους που εφημερεύουν και διανυκτερεύουν. Φυσικά τέτοιου είδους τερτίπια δεν πρόκειται να δεχτεί ο σύλλογος, πολύ περισσότερο όταν η ίδια η γενική συνέλευση τα έχει απορρίψει».


«Στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, κανένα φαρμακείο δεν έκανε δήλωση για να συμμετέχει στο διευρυμένο ωράριο. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα εξακολουθούν να έχουν το ωράριο εφημεριών όπως το είχαν, ανοίγοντας μόνο το Σάββατο τα φαρμακεία τους κατά 25% για εξυπηρέτηση των καταναλωτών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΣΠ, κ.Κώστας Κούβαρης.

Μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, κ.Ιωάννη Μακρυγιάννη, ενημερωθήκαμε ότι στον σύλλογο υπήρξε μία αίτηση ένταξης στο διευρυμένο ωράριο, η οποία όμως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του άρθρου 2 της Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία των φαρμακείων. Ο κ. Μακρυγιάννης επισήμανε ότι «Με απόφαση του συλλόγου έχουμε αυξήσει για το Σάββατο τα φαρμακεία στον νομό κατά 30%, ενώ έχουμε διπλασιάσει τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις. Οπότε δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος να ανοίξει ένα επιπλέον φαρμακείο, που δεν θα καλύπτει τις προδιαγραφές λειτουργίας του διευρυμένου ωραρίου σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, και φυσικά δεν θα καλύπτει τις ανάγκες του κοινού».
«Είχαμε κάνει συνέλευση πριν, και ενημερώσαμε τα μέλη μας σχετικά με την υπουργική απόφαση για το διευρυμένο ωράριο και το τι μπορεί να σημαίνει. Για φέτος δεν εκδηλώθηκε καμία επιθυμία ένταξης στο διευρυμένο ωράριο στον σύλλογό μας», επισήμανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, κ. Σεραφείμ Ζήκας. Και συμπλήρωσε ότι τα λειτουργούντα φαρμακεία στις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.
Καμία αίτηση από φαρμακείο, στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών, προκειμένου να ακολουθήσει διευρυμένο ωράριο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Αργύρης Ρόντσης, επισήμανε «Είναι κοινή απόφαση να βελτιώσουμε και το θέμα του  ωραρίου και των εφημεριών, αντιμετωπίζοντας όποια προβλήματα υπήρχαν μέχρι τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου