Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ


ΠΡΟΣ:τον Πρόεδρο του ΠΦΣ, κο Θ. Αμπατζόγλου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας και έπειτα από συνεννόηση και ενέργειες του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα θέλαμε να επαναδιστυπώσουμε τον προτεινόμενο προγραμματισμό των πληρωμών των υποχρεώσεων του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς ως εξής:

1ον, όπως αναφέρεται στην αττό 23/3/2011 επιστολή μας, υπεγράφησαν εχθές χρηματικά εντάλματα ύψους 100 εκατ. € για την πληρωμή φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα. Τα χρήματα αυτά αφορούν τους λογαριασμούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2011. Όπως ήδη γνωρίζετε, λόγω της μετατροπής του ΟΠΑΔ σε ασφαλιστικό ταμείο, η πληρωμή των μελών σας θα γίνεται εφ' εξής απ' ευθείας από τις περιφερειακές μας υπηρεσίες, με την όλη διαδικασία να ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

2ον, για τον προγραμματισμό της κάλυψης των υποχρεώσεων του Οργανισμού μέχρι τις 31/12/2010, υλοποιείται άμεσα απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για πρόσθετη χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και, στη βάση αυτής, θα καταβάλλουμε οφειλές που αντιστοιχούν σε λογαριασμούς μέχρι και τον Οκτώβριο τον 2010 (υποβολές Νοεμβρίου 2010), τον Απρίλιο του 2011. Οι λογαριασμοί του τελευταίου διμήνου του 2010 θα εξοφληθούν εντός του Αυγούστου του 2011.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι, παράλληλα, θα εξοφλούνται εντός 45 ημερών οι τρέχουσες υποβολές λογαριασμών για το 2011.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Κυριάκος Σουλιώτης
Δημοσιεύτηκε: 28/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου