Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΤΑΑ

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το ΕΤΑΑ στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου, η κατάθεση των συνταγών όλων των τομέων του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΥΔΕ, ΤΑΣ, ΤΣΑΥ) θα πρέπει να γίνεται μέσω του Συλλόγου και μέχρι τις 10 κάθε μήνα. Με αυτή την προϋπόθεση δεσμεύονται ότι θα πληρώνουν τα φαρμακεία μέσα σε 60 ημέρες, καθώς θα γλιτώνουν φόρτο εργασίας.
Κατόπιν τούτου σας ζητούμε να μας αποστείλετε όλες τις συνταγές αυτών των ταμείων (σε ξεχωριστό φάκελο για το καθένα και με πλήρη στοιχεία) το πολύ μέχρι τις 5/4/2011, διότι χρειάζεται στη συνέχεια να συγκεντρωθούν οι φάκελοι και να γίνουν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις.
Πάνω στον κάθε φάκελο θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αναγράφονται τα στοιχεία του φαρμακείου, καθώς και τα εξής:
  • Ο αριθμός των συνταγών
  • Η συνολική τους αξία
  • Η αξία της συμμετοχής των ασφαλισμένων
  • Το τελικό αιτούμενο ποσό
όπως στον πίνακα παρακάτω:

Αριθμός συνταγών
Συνολική Αξία
Συμμετοχή
Αιτούμενο ποσό





Φάκελοι που θα αποστέλλονται χωρίς την αναγραφή των πιο πάνω στοιχείων θα επιστρέφονται στα φαρμακεία και θα επανυποβάλλονται τον επόμενο μήνα. Καταλαβαίνετε ότι επειδή δεν υπάρχει οργανωμένο γραφείο στο σύλλογο και μόνιμος υπάλληλος ο φόρτος εργασίας (που θα είναι ιδιαίτερα υψηλός) θα πέσει στα μέλη του ΔΣ, οπότε παρακαλούμε να διευκολύνετε τη διαδικασία όσο μπορείτε, καθώς γίνεται για το συμφέρον σας.
Μπορείτε να μην στέλνετε συνταγές κάθε μήνα, εφόσον δεν έχετε αρκετές, αλλά ο Σύλλογος θα υποβάλει κάθε μήνα συγκεντρωτικές καταστάσεις για όσα φαρμακεία επιλέγουν να στείλουν, ώστε να πάψει το φαινόμενο της αποστολής τους 2-3 φορές το χρόνο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ισχύει ακόμη η απόφαση του ΔΣ για την από 1/4/2011 αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΤΥΔΕ και φυσικά στον ΟΠΑΔ.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου