Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση Γ.Σ. Φ.Σ. Έβρου 31/1/2011



Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 31/1/2011, αποφάσισε νέες 24ωρες απεργίες για την Παρασκευή 4/2/2011 και τη Δευτέρα 7/2/2011, εναρμονιζόμενος με την απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Ο Φ..Σ. Έβρου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς παρά τη διαφαινόμενη υποχώρηση από την πλευρά της κυβέρνησης στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού και τη ρητή εξαίρεση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, εκκρεμούν ακόμη σοβαρότατα ζητήματα που θίγονται στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας. Αυτά είναι η μείωση των πληθυσμιακών κριτηρίων σε 1/1000, η ελεύθερη ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, η απελευθέρωση του ωραρίου και το δυσανάλογα υψηλό ποσοστό rebate.
Ακόμη, πρόσφατα φαινόμενα, όπως η αιφνιδιαστική καθυστέρηση πληρωμών από τον ΟΓΑ, η νέα αρνητική λίστα που ετοιμάζεται, η διαρροή για συμφωνία της κυβέρνησης με αλυσίδα φαρμακείων Εβραϊκών συμφερόντων, η παράταση της μη εξόφλησης των δαπανών από τον ΟΠΑΔ, παρά τις συνεχείς περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και έντονης ανησυχίας για το μέλλον.
Ο Φ.Σ. Έβρου καλεί όλα τα μέλη του να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την εξαιρετική ομοψυχία που έχουν δείξει στις έως τώρα κινητοποιήσεις.
 
   Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Γουτκίδης Πασχάλης           Τσώκος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου