Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο «ΧΑΡΟΣ» ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ): ανοικτή επιστολή Κ.Λουράντου


Συνάδελφοι,

Κάθε μέρα που περνά ανακύπτουν και νέα δεδομένα, τα οποία προστιθέμενα σε ένα πάζλ απαξίωσης και διάλυσης δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, στην οποία καλούμαστε να επιβιώσουμε σύμφωνα με τη γνωστή λαϊκή ρήση «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Επειδή εγώ με αυτή τη ρήση ποτέ δεν συμφώνησα, και επειδή πιστεύω ότι όταν το δάσος καίγεται δεν έχει τόση σημασία να σώσεις το δέντρο της αυλής σου, αφού η επιβίωση του θα είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατη μετά το ολοκαύτωμα, η προσπάθεια που πρέπει να γίνει, είναι να σωθεί η Ελλάδα και οι φαρμακοποιοί μαζί της.




Είμαστε ένας κλάδος, που από την αρχή ορθώσαμε το ανάστημά μας, απέναντι στο ξεπούλημα που όσο περνά ο καιρός γίνεται εμφανέστερο. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το κάνουμε. Δεν παραδίδουμε τα όπλα για κανένα λόγο, όσες συμφωνίες κι αν γίνονται μεταξύ κομμάτων υπέρ του μνημονιακού κλοιού.

Σας παραθέτω την ομιλία του Max Keiser (οικονομικός αναλυτής του BBC), ο οποίος αναφερόμενος στο ελληνικό πρόβλημα – που πλέον είναι παγκόσμιο – ανέφερε επί λέξει τα εξής:

«Όλο το Ευρώ - σχέδιο ξεκίνησε από τη Γερμανία σαν «πίσω πόρτα» για την επανένωση της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας. Τώρα που αυτά τα δυο κράτη ενώθηκαν, η Γερμανία τριγυρνά στην Ευρώπη και λεηλατεί χώρες, σαν την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι οι νέοι Εβραίοι, και είναι ένα οικονομικό ολοκαύτωμα που διαπράττει η Γερμανία. Το Δ.Ν.Τ., η Ε.Κ. Τράπεζα και οι Ευρωκράτες στις Βρυξέλλες, διοχετεύουν βίαια δάνεια με υψηλό επιτόκιο. Βάζουν βρόγχο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και μετά τον σφίγγουν.

Διοχέτευαν τοξικό χρέος από τη δημιουργία του Ευρώ, προ δεκαετίας. Η Goldman Sachs διοχέτευσε λογιστική απάτη, για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτά ήταν προσχεδιασμένα διότι η Γερμανία ξέρει ότι στο τέλος θα γίνει ολική κατάρρευση και τώρα μαζεύει τα κομμάτια. Η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα. Θα εισβάλλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Είναι το Δ’ Ράιχ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα εδώ και καιρό.

Η Γερμανία κρατά την τράπουλα και παίζει άψογα. Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνουν 15.000 απολύσεις και τη μείωση του βασικού. Πως θα προκύψει ανάπτυξη στην Ελλάδα με τέτοια τσεκουρώματα; Οι αριθμοί απλώς δε βγαίνουν.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει η Ελλάδα από το τούνελ με ανάπτυξη. Οδεύει στην τελική λύση. Και φυσικά το Δ.Ν.Τ. θα έχει στην κατοχή του τις ράγες και τα τραίνα, που θα μεταφέρουν τους Έλληνες σε αυτή την τελική λύση. Εκεί το πάνε.

Οι ιδιώτες θα δεχθούν 70% κούρεμα στις επενδύσεις τους. Ακόμα και αν το δεχθούν, πράγμα που δεν καταπίνεται εύκολα, δε θα συνεχίσουν να δανείζουν γνωρίζοντας ότι δε θα τα πάρουν πίσω. Αυτό δεν είναι επί της ουσίας μια ανεπίσημη χρεοκοπία;

Οι δανειστές που θα δεχθούν το κούρεμα είναι ήδη εξασφαλισμένοι στα CDS και θα βγάλουν λεφτά, ότι και να γίνει. Δεν ρισκάρουν. Για αυτό η Ελλάδα βρέθηκε σε αυτή τη δεινή θέση. Όλο το τοξικό χρέος που συσσωρεύτηκε στις τράπεζες ανά τον κόσμο, στη Γερμανία, την Αγγλία και τις Η.Π.Α., μπήκε στον ισολογισμό της Ελλάδας, και τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση θέλει να πληρώσει ο λαός αυτό το χρέος (!).  Χρησιμοποίησαν δηλαδή την Ελλάδα ως ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΞΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, και τώρα θέλουν αυτό να το πληρώσουν οι Έλληνες. Φυσικά δεν θα μπορέσουν και τώρα θα δούμε ένα οικονομικό ολοκαύτωμα.

Οι Έλληνες πολιτικοί αγωνίζονται να ικανοποιήσουν της Ε.Ε. αλλά ακόμα και όταν το έκαναν, οι δανειστές ζήτησαν περισσότερα. Η Ελληνική Κυβέρνηση «διορίστηκε» από τους Τραπεζίτες. Και η προηγούμενη από τους Τραπεζίτες ανέβηκε. Εκπαιδεύτηκε στο Σικάγο, όπου εκπαιδεύτηκε και η Κριστίν Λαγκάρντ. Οι Έλληνες έχουν να δουν πολύ καιρό κυβερνήσεις δικής τους εκπροσώπησης. Πρέπει να παραδειγματιστούν από την Αραβική Άνοιξη. Να στήσουν μια επανάσταση. Να αντικαταστήσουν αυτήν την κυβέρνηση. Πρέπει να γίνουν αυτάρκεις και να πάρουν πίσω την Εθνική τους κυριαρχία. Στήνοντας κάποιου είδους πραξικόπημα. Το πώς γίνεται οι Ευρωκράτες να διοχετεύουν υψηλότοκα δάνεια, ενώ υπάρχουν φήμες για συνωμοσίες απαντάται ως εξής: η ουσία δεν είναι οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Αυτό το είδαμε στις Η.Π.Α. με την M.FGlobal. Η G.S. με τον Τζ. Ντάιμοντ και η M.F.Global με τον Κόρζαιν, έκλεψαν πελάτες τους. Χάθηκε ένα δις δολάρια. Ούτε καν διενεργείται έρευνα! Οι τραπεζίτες δεν είναι πια σύννομοι!

Βγήκαν για κυνήγι και απλώς λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει. Το χαίρεται. Θα πάρει όλη την περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας. Η Γερμανία υπερισχύει κατά κράτος. Συνηθίστε το!!!»

Αυτά είπε ο Max Keiser στο BBC και αντιλαμβάνομαι ότι εάν δεν υπάρξει ανατροπή των σημερινών δεδομένων, έστω και βίαιη, δε θα μπορέσουμε ποτέ να σώσουμε όχι απλώς τις όποιες περιουσίες μας, όχι απλώς τις οικονομίες μιας ζωής, αλλά ούτε την αξιοπρέπεια μας, η οποία από γενιά σε γενιά ήταν πάντα το έμβλημα των Ελληνικών αγώνων. Η πολιτική της Τρόικας, του Δ.Ν.Τ., που σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ τους εξυπηρετούν πλέον συμφέροντα εκτός Ελλάδας, πρέπει να σταλούν τουλάχιστον σπίτι τους, αν όχι πιο μακριά.
Είναι προφανές ότι οι εκλογές έρχονται και το δίλημμα των εκλογών θα είναι ή ψηφίζετε μνημονιακά κόμματα ή χρεοκοπούμε και σε αυτό το δίλημμα δεν πρέπει να μπούμε, γιατί η χρεοκοπία είναι καθορισμένη από τα μνημονιακά κόμματα.

Πρέπει να αντισταθούμε όχι μόνο σαν κλάδος αλλά σαν έλληνες πολίτες, που θέλουμε να παραμείνουμε στον τόπο μας ελεύθεροι και όχι υπόδουλοι.

Ανατρέχω στην ιστορία, πολλές φορές. Τώρα τελευταία μου έρχονται στο μυαλό φράσεις, όπως αυτή: «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». Ποιος θα μας το έλεγε ότι θα ερχόταν η ώρα που θα την ξαναλέγαμε και όχι ως αναπόληση αλλά ως ουσιαστική πραγματικότητα.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου