Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

ΠΡΟΣ

Τους φαρμακοποιούς 
όλης  της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

                Η χώρα περνάει πλέον  σε μια νέα φάση.  Οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. 
Στην καλύτερη περίπτωση θα ζήσουμε σε ένα περιβάλλον με περισσότερη λιτότητα, λιγότερο κοινωνικό κράτος, απαξιωμένες και εξαθλιωμένες τις εργασιακές σχέσεις και κυρίως μια αβεβαιότητα για το αύριο  τόσο σε προσωπικό επίπεδο , όσο και σε εθνικό.
                Αυτό το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο τον επαγγελματικό μας χώρο. Η δέσμευση της Κυβέρνησης για ετήσια  δημόσια φαρμακευτική δαπάνη που δεν θα ξεπερνά τα 2,88 δις ευρώ, δηλαδή maximum μηνιαία δαπάνη ανά ασφαλισμένο που δεν θα ξεπερνά τα 23 ευρώ , δεν μπορεί παρά να θέτει ένα ασφυκτικό πλαίσιο  οικονομικής επιβίωσης του φαρμακείου.
Τα μέσα για την επίτευξη του στόχου αυτού δεν μπορούν παρά να πλήξουν πολύ σοβαρά , ίσως θανάσιμα, την Φαρμακευτική Περίθαλψη, την Υγεία των ελλήνων πολιτών και επακόλουθα το Φαρμακείο σαν οικονομική μονάδα.
                Η σωστή και πλήρης φαρμακευτική περίθαλψη  δυστυχώς θα είναι εφικτή μόνο από τους οικονομικά ισχυρούς , εγκαταλείποντας όλους τους άλλους , που δυστυχώς είναι  πάρα πολλοί , στο έλεος του Θεού.
-        Στόχος μας πρώτος είναι η εξοικονόμηση του 1,1 δις ευρώ από τον χώρο της υγείας να επιμερισθεί σε όλο τον χώρο κατ΄ αναλογία της συμμετοχής κάθε φορέα στην συνολική δαπάνη υγείας .
-        Στόχος  δεύτερος  είναι η όποια περικοπή στην δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να μην πλήξει ή τουλάχιστον να μην πλήξει σοβαρά και ανεπανόρθωτα το φαρμακείο, το οποίο και έχει συνεισφέρει τα μέγιστα και δεν έχει άλλο περιθώριο συνεισφοράς εκτός ένα αποφασισθεί το κλείσιμο μερικό χιλιάδων φαρμακείων.

Σε κάθε  περίπτωση το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση που ούτε ο πιο απαισιόδοξος μπορούσε να περιγράψει.
                Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός  Σύλλογος σε συνεργασία  με  τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους  βρίσκεται σε θέση μάχης προσπαθώντας  να περισώσει ό,τι μπορεί μέσα σε ένα τσουνάμι καταστροφής.
Γνωρίζουμε το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε και τις οποίες μπορείτε να αντιληφθείτε. Γνωρίζουμε όμως ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον δρόμο της μάχης, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσον , χωρίς να υπολογίζουμε κόπο και θυσίες.
Το διακύβευμα της προσπάθειας είναι η ύπαρξη του Φαρμακείου μας, η εξασφάλιση της επιβίωσης των οικογενειών μας .
Στον αγώνα αυτό που ξεκινάμε και πάλι, σας θέλουμε συσπειρωμένους στους Συλλόγους σας και στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

 Η Ενότητα μας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση και συγχρόνως το ισχυρότερο όπλο μας .

ΜΑΖΙ θα δώσουμε τις μάχες,
ΜΑΖΙ θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες,
ΜΑΖΙ θα αγωνισθούμε για ένα καλύτερο αύριο,
για τα Φαρμακεία μας , για τις οικογένειες μας, για την Πατρίδα μας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συνάδελφοι,

                Είχε γραφτεί η παραπάνω επιστολή, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Λοβέρδος καταθέτει στο Υπουργικό Συμβούλιο Σχέδιο Νόμου για τις Ιατρικές ειδικότητες.
Μέσα περιλαμβάνει και πάλι την κατάπτυστη τροπολογία για το ωράριο.
Πιο σημαντικό όμως είναι ότι περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για επιπλέον rebate  και μία πρόβλεψη ότι τα ταμεία … ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ  τα ποσά για φάρμακα που υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου μήνα!
Δεν είναι μόνο τρελή αυτή η «έμπνευση» αλλά ουσιαστικά μας απαγορεύει την εκτέλεση συνταγών  των ταμείων!

Συνάδελφοι,

                Το Σάββατο 18/2/2012 και ώρα 10.00 π.μ.  συγκαλείται  έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ με την συμμετοχή όλων των Προέδρων  των Φαρμακευτικών  Συλλόγων της Χώρας.
Ξεκινάμε αμέσως ενημέρωση του κόσμου, των κομμάτων, των βουλευτών, των φορέων και προγραμματίζουμε πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ

ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ
 ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ!



                                                                                                               
Συναδελφικά
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου