Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

11o PHARMA point


«Φαρμακείο: βασικός πυλώνας του συστήματος υγείας»
Στο πλαίσιο ενός δυναμικού συστήματος υγείας, που εξελίσσεται, τροποποιείται και αναδιαμορφώνεται, το φαρμακείο καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, διεκδικώντας τη θέση που του αρμόζει στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της αγωγής υγείας. Αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα του 11ου PHARMA point, που αποκτά νέα μορφή, αποτελώντας το σημαντικότερο συνέδριο της Βόρειας Ελλάδας.
Έτσι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος το PHARMA point, στις 15-16 Οκτωβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η MARFIN EGNATIA BANK.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τις εξελίξεις που φέρνουν στον χώρο του φαρμακείου, και της φαρμακευτικής αγοράς γενικότερα, οι επικαιροποιήσεις του Μνημονίου, για τη στάση που πρέπει να υιοθετήσει ο κλάδος ώστε να ανταποκριθεί σε αυτές, για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί και για τον καθοριστικό ρόλο των φαρμακείων στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.


Έτσι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα όπως:
Οι επιπτώσεις των διατάξεων του Μνημονίου στην υγεία
- Εικόνα και τάσεις της ελληνικής και παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς
- ΕΟΠΥΥ, ο νέος ασφαλιστικός φορέας
- Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και η ασφάλεια της φαρμακευτικής περίθαλψης
- Οι υπηρεσίες φαρμακείου ως προοπτική επιβίωσης του. Η ιταλική εμπειρία
- Η κρίση στο φαρμακείο και οι προτάσεις του συνεταιριστικού κεφαλαίου
- Marketing φαρμακείου σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην επιστημονική έρευνα και τα νέα δεδομένα στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Παράλληλα, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση με τη συμμετοχή εταιρειών, στα περίπτερα των οποίων θα παρουσιαστούν προϊόντα και υπηρεσίες για το φαρμακείο.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το περιοδικό ΜΕ ΥΓΕΙΑ και το pharmacorner.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου